- Vásárlás

Canon PowerShot S110 kompakt SELPHY CP900 fotónyomtatóval

Két új, egymáshoz kapcsolódó terméket jelentett ma be a Canon – a PowerShot S110 fényképezőgépet és a SELPHY CP900 fotónyomtatót.

Canon PowerShot S110

A PowerShot S110 a legújabb családtag a Canon ünnepelt PowerShot S sorozatában, amely arról vált híressé, hogy újradefiniálta a piacot nagyteljesítményű, mégis zsebben hordható, kiváló fényképezőgépeivel. A fényképezés szerelmeseinek a felvételek elkészítésével kapcsolatban teljes szabadságot adó, kiemelkedő képminőséget kínáló PowerShot S110 egy kisméretű, mégis nagy teljesítményű, Wi-Fi-vel is rendelkező fényképezőgép, amelynek használói azonnal megoszthatják fényképeiket az Interneten, vagy más vezeték nélküli készülékekkel. Az új, kapacitív érintőképernyővel roppant egyszerű a tárgyra fókuszálni, álló- és Full HD mozgóképeknél egyaránt; a mobiltelefonos GPS-funkció használatával az okostelefonok GPS-szolgáltatását igénybe véve el lehet menteni a helyet a felvételhez.

Sosem volt még ilyen könnyű fotólabor minőségű képeket nyomtatni, mint az új SELPHY CP900-zal. Ezzel a hordozható nyomtatóval bárki képes vezeték nélkül kinyomtatni fényképeit a különféle készülékekről, például digitális fényképezőgépekről, okostelefonokról, tábla- és számítógépekről. A kompakt és elegáns kialakítású SELPHY CP900-zal problémamentesen kinyomtathatók a kedvenc képek, nemcsak otthon, hanem akár az ismerősök vagy rokonok látogatása közben is.

A PowerShot S110 továbbfejlesztett HS rendszert kapott, amelybe egy új, 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű Canon CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor került, hogy különböző megvilágításnál, akár 12800-as ISO-érzékenységgel, a kategóriában kiemelkedő minőségűnek számító képek készülhessenek. A HS rendszer képes megragadni az alacsony megvilágítású, például szürkületi kompozíciók valódi hangulatát, úgy, hogy a képek élethűen és minimális elmosódottsággal őrzik a színeket és a részleteket is.

A témák széles körének megragadásához kiváló rugalmasságot kínáló PowerShot S110 ultraszéles, 5,0-szörös optikai zoomos Canon objektívje éles képeket rajzol alacsony megvilágításban is a széles, akár f/2,0-ás rekesznek köszönhetően. A 24 milliméteres, ultraszéles látószög kiváló a lenyűgöző tájképek vagy az ismerősöket ábrázoló csoportképek készítéséhez, az 5x zoom pedig segít a téma kényelmes megközelítésében, és bőséges kompressziót biztosít a gyönyörű portréfotózáshoz. Ha szükséges, a 10x ZoomPlus funkcióval kiterjeszthető a zoomolás határa az objektív maximális fókusztávolságán túlra, a hagyományos, digitális zoomoknál élesebb képet eredményezve, több látható részlettel.

A fényképezés közbeni elmosódások és bemozdulások ellensúlyozásáról a Canon igen hatékony Intelligens IS (Image Stabilizer, képstabilizátor) technológiája gondoskodik, amely mind álló-, mind mozgóképek felvétele közben csökkenti a gép rázkódását. Az Intelligens IS automatikusan azonosítja a témát és hétféle módon képes alkalmazni az optikai képstabilizátort az optimális kompenzáció érdekében, hogy a felvétel sima és az állóképek élesek maradjanak, akkor is, ha teljesen kizoomolva, vagy alacsonyabb zársebességgel fényképezünk.

Kapcsolatban mindenütt

A PowerShot S110 kényelmes Wi-Fi szolgáltatásával roppant egyszerű csatlakozni és képeket megosztani a különféle készülékekkel, például okostelefonokkal, tábla- és számítógépekkel.. A fényképek és videók azonnal megoszthatók a különféle közösségi oldalakon, mint a Facebook vagy a YouTube, csupán egy okostelefon/táblagép adatkapcsolatára és az ingyenes Canon CameraWindow alkalmazásra van szükség. A kedvenc képek a kameráról is feltölthetők egy internetes elérési ponthoz csatlakozva, vagy a PictBridge via Wireless LAN funkcióval közvetlenül kinyomtathatók a kompatibilis nyomtatókon, amilyen például az új SELPHY CP900.

Lehetőség van a felvételek helyének és idejének gondos naplózására is a PowerShot S110- zel, egy GPS-sel rendelkező okostelefon/táblagép és a CameraWindow alkalmazás használatával. Felvétel közben a speciális okostelefon-alkalmazás és a telefon GPS-funkciójának segítségével rögzíthetők a hely koordinátái. A nap végén pedig a fényképezőgép Wi-Fi-n keresztül szinkronizálni tudja a memóriakártyára rögzített képeket az okostelefonon rögzített helykoordinátákkal, és a hely adatai is hozzáíródnak az egyes felvételekhez.

Kreativitás és intuitív kialakítás

Ultrakompakt kivitele ellenére a PowerShot S sorozat híres arról, hogy széleskörű kézi beállításra ad módot, ugyanakkor rugalmasságot és gyors hozzáférést biztosít számos hasznos beállításhoz. Az objektív vezérlőgyűrűje gyorsan beállítható a különféle felvételkészítési paraméterek – rekesz, zársebesség vagy zoom – kézi szabályozására. Egy új, nagyméretű, 7,5 cm-es (3.0”) PureColor II G kapacitív érintőképernyő egészíti ki az analóg vezérlőeszközöket és kínál kiegészítő funkcionalitást, például érintéses autofókuszt a fókuszterület gyors beállításához, illetve a képek kétujjas zoomolását lejátszás közben.

A PowerShot S110 minden szükséges eszközt biztosít a gyönyörű pillanatfelvételek és a speciális, kreatív fényképek elkészítéséhez. Az igazán kényelmes használathoz a Smart Auto funkció képes automatikusan felismerni akár 58-féle kompozíciót és módosítani azoknak megfelelően a beállításokat; az arcfelismerés pedig segít az ismerős arcokra fókuszálni az egyes felvételek készítésekor. A még képzettebb felhasználók számára a PowerShot S110 teljes kézi vezérlést biztosít, egy háromfokozatú ND-szűrőt, valamint a RAW fájlok rögzítésének lehetőségét a rugalmas utófeldolgozási lehetőségek érdekében.

24 kép/mp sebességgel képes rögzíteni a PowerShot S110 Full HD (1080p) felbontású videókat, sztereo hanggal, a külön videofelvétel gomb megnyomásával. Videofelvétel készítésekor nagyobb részletességgel és tisztasággal rögzíthetők az egyes képek a Nagy részletességű videofeldolgozás funkcióval, amely a teljes érzékelőt használja a videók rögzítéséhez, hogy a fényképezőgép nagyobb pontossággal tudja elemezni és rögzíteni a képeket. A HDMI-kapcsolaton keresztül a Full HD felbontású videók és állóképek a HDTV-ken is élvezhetők.

Canon SELPHY CP900

SELPHY CP900: Egyszerű fotónyomtatás vezeték nélkül

A beépített Wi-Fi támogatással rendelkező SELPHY CP900 remek megoldást kínál a hordozható készülékeken található képek számítógép és vezeték nélküli kinyomtatására. Az okostelefon- és táblagép-felhasználók azonnal fotólabor minőségű nyomatokat készíthetnek fényképeikről az ingyenes Canon Easy-PhotoPrint alkalmazásával, a PictBridge via Wireless LAN szabvánnyal kompatibilis, Wi-Fi-s, digitális fényképezőgépekről – mint például a PowerShot S110 – pedig közvetlenül a megjelenítő képernyőről lehet nyomtatni. Számos más készülékről – például számítógépekről, kompatibilis memóriakártyákról és USB flash-meghajtókról – is nyomtathatók fényképek.

A SELPHY CP900 könnyű, hordozható kialakításával, egyszerű felhasználói felületével és gombelrendezésével minden eddiginél egyszerűbbé teszi a nyomtatást akár otthon, akár az ismerősök vagy családtagok meglátogatása közben. A hatékonyabb megjelenítés és kezelés érdekében egy dönthető, 6,8 cm-es (2,7”), színes LCD-képernyőről működtethető a SELPHY CP900, 13 nyelven. Gyorsan és egyszerűen kelthető életre a kreativitás: kevesebb, mint egy perc alatt készíthetők különféle méretű és elrendezésű fényképek a sokféle SELPHY nyomathordozóra, például igazolványképek, vagy az új, négyzet alakú (5 x 5 cm-es) matricák. A PowerShot S110 és a SELPHY CP900 tulajdonosai csatlakozhatnak a CANON iMAGE GATEWAY nevű online szolgáltatáshoz is, ahol akár 10 gigabájtnyi fényképet és videót tárolhatnak és oszthatnak meg.

PowerShot S110 – a legfontosabb jellemzők:

·    12,1 MP CMOS; HS System DIGIC 5-tel
·    24 mm, f/2,0, 5x zoom objektív
·    4 fokozatú Intelligens képstabilizátor
·    Wi-Fi és GPS mobilon keresztül
·    Objektív-vezérlőgyűrű, teljes kézi működés és RAW képek
·    7,5 cm-es (3,0″) érintőképernyő
·    Full HD videók, HDMI-CEC
·    Nagy sebességű sorozat HQ
·    Smart Auto
·    Opcionális, 40 m-ig vízálló tok

SELPHY CP900 – a legfontosabb jellemzők:

·    Ultrakompakt, hordozható fényképnyomtató
·    Wi-Fi kapcsolat
·    Gyors, fotólabor minőségű, tartós nyomatok
·    6,8 cm-es (2,7”), dönthető LCD-kijelző
·    Nyomtatás memóriakártyákról, fényképezőgépekről és USB-meghajtókról
·    Nyomtatható méretek széles tartománya
·    Automatikus képoptimalizálás
·    ID Photo Print
·    Opcionális akkumulátor
·    SELPHY Photo Print szoftver