- Vásárlás

1 NIKKOR 18.5mm f/1.8: az eddigi leggyorsabb 1 NIKKOR

A Nikon ma bemutatta az eddigi leggyorsabb 1 NIKKOR objektívjét, az 1 NIKKOR 18.5mm/f1.8 fix objektívet. A nagy fényerejű, CX formátumú általános objektív izgalmas kiegészítője a Nikon 1-rendszernek. Segítségével a Nikon 1 tulajdonosok kibővíthetik a kitobjektívek lehetőségeit, és hasznukra fordíthatják a gyors rekesz nyújtotta kreatív lehetőségeket, beleértve a kellemesen elmosott hátteret portré esetén, valamint a kevés fényben való kényelmes fényképezést.

1 NIKKOR 18.5mm f/1.8

Az 1 NIKKOR sorozat

Az 1 NIKKOR objektívekkel kiemelkedő élességgel rögzíthető a valóság. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló sorozat számtalan helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videórögzítésre is optimalizálva van. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1-rendszert. Az 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 a sorozat leggyorsabb objektívje, és nagyszerű képeket készít kevés fényben, még alacsony ISO-érték mellett is, a portréknál pedig kellemesen elmossa a hátteret.

Gyors és világos

A 18,5 mm-es gyújtótávolság és a nagy maximális rekeszérték erőteljes kombinációja az új 1 NIKKOR objektívet tökéletessé teszi a kevés fény mellett készült fényképekhez és a portréfotózáshoz. A 18,5 mm-es fix gyújtótávolság a 35 mm-es formátum 50 mm-es gyújtótávolságával egyenértékű látószöget biztosít, azaz ideális portrékhoz és általános fényképezéshez. A gyors, f/1,8-as maximális rekeszérték tökéletes egyensúlyt biztosít az élesség és az elmosott háttér között, kiemelkedően tiszta rajzolatot nyújt a gyengén megvilágított helyzetekben. Az objektívvel kiemelhet egy-egy témát a lágy, életlen háttérből.

Kiemelkedő minőségű üveg

A kiemelkedő minőségű üveggel szerelt 1 NIKKOR objektív minden képpontot még maximális rekesz mellett is teljes élességgel rajzol ki. Az aszferikus objektívelem gondoskodik a kiemelkedő felbontásról és kontrasztról, a lágy rekeszmechanika segítségével pedig könnyedén válthat az éles és az elmosott háttér között, legyen szó akár fotó, akár videó készítéséről. Az objektív, kis méretének köszönhetően, tökéletes egyensúlyba kerül a Nikon 1 fényképezőgépvázakkal, így a hordozhatóság feláldozása nélkül kínál kivételes képminőséget.

Megjelenés és stílus

A könnyű, hordozható és jó ár-érték arányú új 1 NIKKOR objektív ezüst, félfényes fekete és fehér színben érhető el. A lehetséges tartozékok között van a CL-N101 puha objektívtok és a HB-N104 bajonettzáras objektív-fényellenző, amellyel csökkenthető a keresőbe jutó, nem kívánt fény, illetve jobb kontraszt és színtelítettség mellett minimalizálható az erős fényforrás.

Az objektívhez első és hátsó objektívsapka tartozik.