- Vásárlás

Szeretne egy szép műfenyőt karácsonyra? Segítünk választani!

Létezik egyáltalán szép műfenyő? Van, aki szerint a műfenyő maga a megtestesült giccs. Ha jobban belegondolunk, a legtöbb esetben a karácsonyi dekoráció, a karácsonyi zene és világítás sem tartozik a magas művészetek kategóriájába, mégis ragaszkodunk hozzá, és a legszőrösebb szívű esztétának is lehetnek kellemes emlékei, élményei, ami ehhez a karácsonyi csillogáshoz kötődik. Mi se legyünk hát ennyire szigorúak, hiszen a karácsony valahol a játékosságról, a szeretetről, az ételek, a fények és a színek tobzódásáról szól. Az igazi karácsonyfa minimalista dekorációval valakinek szép, másnak viszont unalmas, és helyette vágyik valami izgalmasra és trendire. Számos érv szól még a műfenyő mellett. Amelyeket ebben a cikkben felsorolunk. Mutatunk néhány olyan fenyőfát, ami megszólalásig hasonlít az eredetire, annyira élethű.

Milyen a szép műfenyő?

Mivel a műfenyőt a következő évben (és az azt követő években) is újra felhasználhatjuk, ezért nem árt minőségi műfenyőt beszerezni, ami valóban szép. Mi számít szépnek? Ami élethű, és nem olcsó bóvli. Az ilyen műfenyő nemhogy nem ront az ünnep hangulatán, hanem egyenesen felemeli azt, különösen ha széles választékból tudunk válogatni. Ha minőségi fenyőt választunk, senki sem tudja megmondani, hogy műfenyőt díszítettünk fel. Az elmúlt évek során a műfák kialakítása annyira javult, hogy néhány pontosan úgy néz ki, mint az igazi, mégis rejtegethetnek meglepetéseket, mint például a havas díszítés vagy a beépített megvilágítás.

3D műfenyő

A lehető legjobb fa kiválasztása érdekében keressünk olyan műfenyőfát, amely „valódi tűket” vagy „valódi érzetet” hirdet. A 3D műfenyő például azért is népszerű, mert annyira élethű, hogy  szinte meg se lehet különböztetni az  élőtől. Az igényesebbeknek 100% -ban 3D-t (FULL 3D) érdemes választani. 3D tűlevelek a legújabb technológiának köszönhetően sokszor nem gyúlékony műhóval vannak belepve, amely nem hull le a fenyőről. A hatást tovább fokozhatjuk, ha  közvetlenül beépített LED-es világítású 3D-s fákat vásárolunk, így a világítást is megoldhatjuk.

 

A szép műfenyő biztosan nagyon drága. Tévedés! 

Egy 2 méteres Nordmann fenyőfa kb. 20 000 Ft-ba kerül, egy megszólalásig eredetinek tűnő műfenyő pedig ennek nagyjából a duplája, de ha szerencsések vagyunk, ugyanazon az áron is beszerezhetjük az elkövetkezendő évek karácsonyfáját!

Ha hosszútávú megtakarításban gondolkodunk, a műfenyő vásárlása a megfelelő megoldás, mivel még egy exkluzív 3D műfenyő vagy egy különleges fehér „havas” fenyő is költséghatékonynak bizonyul, ha összehasonlítjuk az igazi fa árával.

Nézzük meg, hogy milyen méretű műfenyő felel meg leginkább a célnak!

A műfenyőfák különböző méretűek és formájúak. A lehetőségek szűkítéséhez válasszuk ki előre a karácsonyfa helyét, hogy megállapítsuk, hogy milyen magas fenyőt érdemes megvásárolni.

Jó ökölszabály, hogy a fa teteje és a mennyezet között maradjon legalább 15-20 cm. Ilyenkor a mérésbe vegyük bele a karácsonyfatalpat és a csúcsdíszt is.Tehát, ha a szoba vagy helyiség 9 méteres  belmagassággal rendelkezik, akkor  elégedjünk meg egy 7,5 méteres karácsonyfával. Persze nem muszáj kimaxolni a helyet. A célnak tökéletesen megfelelhet egy kisméretű műfenyő is (60-110 cm). A hossz mellett vegyük figyelembe a fa kiterjedését is. Hogy meg tudjuk kerülni egy kisebb lakásban, érdemes “karcsú” fajtát választani.

További kérdéseire választ kaphat a külön, erre a célra szakosodott exkluzív műfenyő webáruházban, ahol minőségi műfenyőt választhat.