- Vásárlás

Okostelefonra szerelhető külső fényképezőgép a Sonytól

A Sony legújabb kiegészítői drasztikusan javítják az okostelefonokkal készített felvételek képminőségét és forradalmian megváltoztatják a képkészítési perspektívát és a képkészítési szokásokat. A Cyber-shot™ DSC-QX10 és DSC-QX100 prémium minőségű fényképezőgép tulajdonságait ötvözi az okostelefonnal való fényképezés kényelmével, ezzel az új technológiával pedig jelentősen növelik a fénykép- és videokészítés élményét.

A legújabb Sony Smart Lens /Digitális fényképezőgép egy objektív házban/ az okostelefont egy pillanat alatt kreatív fényképezőgéppé alakítják át. Kiegészítő tartozékként és önállóan is kiválóan használhatók, vezeték nélkül is könnyedén összeköthetők a telefonnal. Az eszközök nagy felbontású szenzorral, 10x-es optikai zoommal vagy egy nagyméretű érzékelővel vannak szerelve, illetve Wi-Fi-t és NFC funkcióval is rendelkeznek.

A Sony Cyber-shot™ DSC-QX10 és DSC-QX100 mobiltelefon kiegészítőként használható digitális fénykepezőgép. Bármilyen olyan okostelefonnal használható, amely képes kezelni a Playmemories Mobile 3.1-es applikációt. A Smart Lens szép, képzaj mentes kreatív fotók és részletgazdag HD videók elkészítését teszi lehetővé. Az összekapcsolás még egyszerűbb azok számára, akiknek NFC-képes készülékük van, ugyanis az egyérintéses technológiának köszönhetően a kamera egyetlen mozdulattal csatlakoztatható a telefonhoz. Ráadásul fizikailag a telefonnak és a külső fényképezőgépnek nem is szükséges érintkeznie, a képkészítés egyszerűen megoldható úgy is, hogy a Smart Lens-t egy adott helyre beállítva az okostelefonról irányítva készül el a kép. Ezáltal sokkal könnyebben készíthetők érdekes perspektívájú fényképek vagy önarcképek. Az Auto üzemmód segítségével a fényképezőgép automatikusan felismeri a képkészítés körülményeit, és ahhoz igazítja a beállításokat.

Bár első ránézésre objektíveknek tűnnek, a Sony új Smart Lens-ei valójában digitális fényképezőgépek objektív házban, amelyek önállóan is használhatóak. A készített fotók pedig gyorsan és egyszerűen feltölthetőek bármelyik népszerű fényképmegosztó oldalra.

A készülékek nagy előnye, hogy könnyűek, és a 10x-es optikai zoomnak köszönhetően tökéletes eszközök portrék és tájfotók készítésében egyaránt. A beépített Optical SteadyShot-nak köszönhetően egyszerűen kiküszöbölhető a kéz bemozdulásából adódó életlenség, a videók pedig stabilak és elmosódásmentesek maradnak még rossz fényviszonyok között is. Az érintésvezérelt zoomnak és az önkioldónak köszönhetően a Smart Lens könnyen kezelhetővé teszi a fényképezést.

Hordtáska a Smart Lens kamerákhoz és a telefonokhoz egyaránt kiegészítő termékként választható.

A Sony Cyber-shot™ DSC-QX10 és DSC-QX100 külső kamerák 2013. szeptember végétől lesznek Európa-szerte elérhetők.

Technikai jellemzők:

 

Típus DSC-QX100 DSC-QX10
Képalkotó szenzor 1.0 típus (13.2 x 8.8mm) Exmor R CMOS szenzor 1/2.3 típus (7.76mm) Exmor R CMOS szenzor
Képfelbontás  Kb.20.2 megapixel Kb.18.2 megapixel
Processzor BIONZ BIONZ
Objektívek Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, 7 elemmel 6 csoportban (4 aszférikus elem, köztük AA lencsék) Sony G Lens, 7 csoporttal (4 aszférikus elemet tartalmaz)
Maximum látási szög F1.8(széles szög)- F4.9 (Tele) F3.3(széles szög)- F5.9 (Tele)
Fokális távolság (35mm; 4:3) f=28-100mm f=25-250mm
Optikai zoom 3.6x 10x
ISO érzékenység (állóképnél) ISO160-6400 (iAuto), ISO160-25600 (Super Auto), ISO160-3200 (Program Auto), ISO160-3200 (Aperture Priority) ISO100-3200 (iAuto), ISO100-12800 (Super Auto), ISO100-1600 (Program Auto)
Videofelvétel MP4: 12MP (1440×1080/30fps) MP4: 12MP (1440×1080/30fps)
Képstabilizáció Optical SteadyShot™ (Aktív móddal a videofelvételhez) Optical SteadyShot™ (Aktív móddal a videofelvételhez)
Fókusztípus Kontraszt érzékelés AF Kontraszt érzékelés AF
Fókuszmódok Single-shot AF; Kézi fókusz; Touch AF Single-shot AF; Touch AF
Felvételi módok Super Auto, Intelligens Auto, Program Auto, Aperture Priority, Videó mód Superior Auto, Intelligens Auto, Program Auto, Videó mód
Vezeték nélküli hálózat Wi-Fi: küldés okostelefonra / irányítás okostelefonnal

NFC: egyérintéses irányítás

Wi-Fi: küldés okostelefonra / irányítás okostelefonnal

NFC: egyérintéses irányítás

Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység) Kb. 62.5 x 62.5 x 55.5 mm Kb. 62.4 x 61.8 x 33.3 mm
Memóriakártya kompatibilitás Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 and Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (Class 4 vagy magasabb) Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 and Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (Class 4 vagy magasabb)
Súly (csak a fő egység) Kb. 165 g Kb. 90 g
Súly (akkumulátorral és memóriakártyával) Kb. 179 g Kb. 105 g
Mellékelt tartozékok Újratölthető akkumulátor-csomag NP-BN; mikro USB kábel; okostelefon, csuklópánt, használati útmutató Újratölthető akkumulátor-csomag NP-BN; mikro USB kábel; okostelefon, csuklópánt, használati útmutató