- Vásárlás

Nikon 1 AW1: A világ első vízálló/ütésálló cserélhető objektíves fényképezőgépe

A Nikon bejelentette a világ első vízálló/ütésálló cserélhető objektíves fényképezőgépét, a Nikon 1 AW1 kompakt rendszer-fényképezőgépet. Vízálló (15 méterig), ütésálló (legfeljebb 2 méteres magasságból leejtve), fagyálló (-10°C-os hőmérsékletig), és teljesen porvédett; a Nikon 1 AW1 teljesítményét a természet szélsőséges körülményei sem hátráltathatják.

A rendszer-fényképezőgép és a vele egy időben bemutatott, hozzá hasonlóan elegáns két vízálló/ütésálló/porálló 1 NIKKOR AW objektív képesek arra, hogy bármilyen környezetben megörökítsék a történések javát, ugyanakkor egy divatos városi eseményen sem tűnnek idegennek. Az új fényképezőgép elég kisméretű ahhoz, hogy könnyen hordozható legyen. Elég gyors ahhoz, hogy bármikor egy pillanat alatt reagáljon. És annyira elegáns, hogy mindenhol utánafordulnak.

A lenyűgözően gyors és pontos Nikon 1 fejlett hibrid AF (automatikus élességállítás) rendszer biztosítja, hogy fényképei pontosak, videói pedig simák és természetesek legyenek. A 14,2 megapixeles, CX-formátumú CMOS-érzékelő ISO érzékenységtartománya a 6400-as értékig terjed, ami gyenge fényben is remek részletgazdagságot biztosít. Amikor pedig igazán besűrűsödnek az események, a Nikon 1 AW1 akkor is gondtalan fényképezést tesz lehetővé: az akció minden részletét megörökítheti a kalandbiztos kialakítású gép akár 60 kép/mp (automatikus élességállítás használata esetén 15 kép/mp) sebességű sorozatfelvételi funkciójával, miközben nem kell amiatt aggódnia, hogy fényképezőgépe poros vagy nedves lesz, esetleg kiesik a kezéből.

Kalandbiztos kialakítás és vonzó külső

Az új Nikon 1 AW1 remek alkalmat kínál arra, hogy a fotós kielégítse az élet finom dolgai iránti vágyakozását, miközben nem kell aggódnia az elemek vagy a terep alkalmankénti buktatói miatt. Legyen szó nappali vitorlázásról vagy egy városi éjszakáról, a sípályákról vagy egy milánói hétvégéről, esetleg egy életre szóló szafaritúráról, a fényképezőgép a vízálló, ütésálló, fagyálló és porálló kialakítás jóvoltából teljes védettségben várja a stílusos kalandozást. A felnyíló vaku a fényképezőgéppel megegyező mélységig vízálló, így természetes színű képeket készíthet víz alatti környezetben is. A tömör, rozsdamentes acélból készült elülső borítás eleganciát kölcsönöz a fényképezőgépváz letisztult, minimalista vonalainak. A modell fekete, fehér és ezüst színben kapható.

Új 1 NIKKOR AW objektívek

A fényképezőgéppel egy időben bemutatott 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom objektív és 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 nagy látószögű objektív éppen olyan elegáns és robusztus, akár maga a fényképezőgép. Az objektívek szintén vízállóak, ütésállóak és fagyállóak, ezáltal sokoldalú, precíz és stílusos kiegészítői a gépnek, bárhová is vigye őket. Szárazföldön és vízen, szó szerint mindenhol lehetővé teszik, hogy ön nagyszerű fényképeket és videókat készíthessen.

Teljesen védett

Bár a gép külsején nem feltétlenül látszik, jellemző rá az a masszív megbízhatóság, amelyre minden körülmények között számíthat.
A fényképezőgép kritikus pontjait védő gumitömítés – valamint az objektív rögzítését védő O-gyűrű – jóvoltából a víz nem jut be a gép belsejébe. Az akkufedél és az USB/HDMI-csatlakozófedél dupla zárja csökkenti a véletlen kinyitás esélyét. A csúszásmentes markolat biztos fogást kínál még a nagyobb kihívást jelentő helyzetekben is, például nagy hullámok, erős szél vagy egyszerűen csak nedves kézzel való fényképezés esetén.

Elképesztő sebesség, kitűnő képminőség

Az élet nem vár, és a Nikon 1 AW1 jóvoltából ön sem kényszerül erre. A Nikon EXPEED 3A kettős képfeldolgozó rendszere 15 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes automatikus élességállítással és 60 kép/mp sebességű sorozatfelvételre rögzített AF használata esetén; ezáltal még a rendkívül gyors akció is kiváló minőségű képeken örökíthető meg. A speciális hibrid AF rendszer gyors fázisérzékelő AF-et használ a sebes mozgás rögzítésére, a finom részleteket pedig kontrasztérzékelő AF segítségével örökíti meg. A CX-formátumú CMOS-érzékelő 14,2 megapixeles felbontást kínál, az ISO érzékenységtartomány pedig a 6400-as értékig terjed, ami gyenge fényben is remek részletgazdagságot biztosít, még akkor is, ha az akár 60 kép/mp sebességű sorozatfelvételt használja.

Környezetérzékelő funkciók

A fényképezőgép beépített környezetérzékelő funkciói segítenek kalandjai nyomon követésében, valamint megkönnyítik a fényképezést nehéz körülmények között. A GPS- és GLONASS-támogatás jóvoltából pontos helyadatokat tárolhat a képek EXIF-adataiban. A magasság- és mélységmérő kettős funkció, amely nyomon követi az aktuális tengerszint feletti magasságot vagy víz alatti mélységet. Az adatok rögzítése 1 m-es pontossággal történik. Az elektronikus iránytű használatával ellenőrizheti az aktuális tájolást, valamint rögzítheti a fényképezőgép irányát a felvétel elkészítésekor. Ha szeretné szintben tartani a fényképezőgépet, és elkerülni a ferde vonalak megjelenését, akkor használja a virtuális horizont funkciót a gép pozíciójának ellenőrzésére.

Könnyed kültéri fényképezés

A Mozgatásos vezérlés a könnyű fényképezés új dimenzióját teremti meg –akkor is, ha a fotós kesztyűt visel. Csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a mozgatásos vezérlés gombot, majd balra vagy jobbra dönti a fényképezőgépet a fényképezési mód vagy a beállítások módosításához, a készített fényképek és videók megtekintéséhez, valamint a Kinti kijelzés mód be- vagy kikapcsolásához. Ha be van kapcsolva, akkor a fényképezőgép menüi tisztábbak és könnyebben olvashatók lesznek, ami nagy segítség erős napfényben vagy zavaros víz alatti környezetben.

Videovarázs

A Nikon 1 AW1-gyel teljes HD 1080p videókat készíthet akár a víz alatt, a téli fagyban és az akció kellős közepén is. A fázisérzékelő AF rendszer és a sima, csendes automatikus élességátmenetek jóvoltából a készített film természetes hatású lesz, és a hozzá rögzített hang is kiváló. Videó módban felvétel közben még teljes felbontású állóképet is készíthet. Válassza a Haladó videó módot, amelyben módosíthatja a kézi expozíciós beállításokat, felvétel előtt vagy közben egyaránt beállíthatja a záridőt és a rekeszt. Ha pedig kisebb képmérettel készít videót, akkor drámai hatást érhet el az extra-lassított felvétellel.

Nikon 1 innováció

A legjobb pillanat rögzítése funkció kétféle megoldást is kínál, amelyek véget vetnek a rossz időzítés és a kihagyott lehetőségek problémájának. A Lassú nézet funkció legfeljebb 20 képből álló sorozatfelvételt készít, és ezzel egy időben lassított felvételként megjeleníti azokat az LCD-képernyőn, így ön kiválaszthatja a megőrizni kívánt pillanatot. Az Intelligens képválasztó funkció akár 20 nagy felbontású képet készít, és kiválasztja közülük az öt legjobbat. A Nikon egyedi Mozgó pillanatkép funkciójával többet és könnyebben mutathat meg egy pillanatból. A fényképezőgép egyetlen kattintásra egy könnyen megosztható „élő képet” rögzít, aminek során a pillanatot úgy ragadja meg, hogy az egy lassított videóval kezdődik, és egy fényképpel végződik.

Kreatív szabadság

Varázsolja rendkívülivé az átlagost, tökéletesítse képeit még a fényképezőgépen. A kreatív mód segítségével felvételkészítés előtt szűrőket és effektusokat adhat képeihez, illetve a teljes vezérelhetőség érdekében hozzáfér a PSAM fényképezési módokhoz. Az opciók között megtalálhatók a víz alatti beállítások, amelyekkel természetes szépségükben adhatja vissza az óceán, tó vagy medence felszíne alatt látható színeket. Az Élő képmódosítás funkció segítségével szinte ösztönösen módosíthatja a beállításokat: kimerevítheti az mozgalmas pillanatokat, beállíthatja a megvilágítást vagy épp elmoshatja a hátteret. A kép mellett megjelenő sávok módosításával állítsa be a képet olyanra, amilyennek látni szeretné.

1 NIKKOR objektívek

Az 1 NIKKOR AW objektívek mellett az összes normál 1 NIKKOR objektív is kompatibilis a Nikon 1 AW1 fényképezőgéppel. Az 1 NIKKOR objektívek családja a Nikontól megszokott, nagy teljesítményű optikával rendelkezik, ráadásul mindegyik modell videofelvételhez optimalizált. Kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sem kell kompromisszumot kötnie. Ha pedig még bővebb választási lehetőséget szeretne, akkor NIKKOR objektívet is használhat az FT1 bajonett adapter közbeiktatásával.

Ossza meg azonnal kalandjait

Ne várjon kalandjainak megosztásával! A Nikon apró WU-1b vezeték nélküli mobiladapterével gyorsan és egyszerűen küldheti kiváló minőségű képeit közvetlenül a fényképezőgépről okostelefonjára vagy táblagépére, ahol azután egyszerűen megoszthatja vagy nagy képernyőn játszhatja vissza őket. Az adapter segítségével intelligens eszközéről távvezérelheti is a fényképezőgépet.

Vízálló tartozékok

A Nikon 1 AW1 biztonságban és mindig a keze ügyében tartható a vízhatlan AN-N3000 fényképezőgépszíj vagy az AH-N6000 csuklószíj használatával. A fényképezőgépvázat és egyik 1 NIKKOR AW objektívjét a CF-N7000 vízhatlan puha tokban viheti magával. Határozott, ugyanakkor kényelmes fogást biztosít még extrém környezetben való fényképezés esetén is a GR-N6000 markolat. A CF-N6000 szilikontok pedig megóvja a fényképezőgép széleit a karcolásoktól, így újszerű állapotban őrzi meg azt.

NIKON víz alatti kalandok

A világ első vízálló/ütésálló/fagyálló fényképezőgépeként az erős és ellenállhatatlan Nikon 1 AW1 a Nikon vízálló termékcsaládjának legújabb tagja. A WP-N2 kisméretű búvártok Nikon 1 fényképezőgépek számára, használatával akár 40 méterrel az óceán felszíne alatt is bátran fényképezheti a csodákat. A COOLPIX S31 vidám családi fényképezőgép, telis-tele egyszerűen használható funkciókkal. A COOLPIX AW110 strapabíró kompakt digitális fényképezőgép, amelyet az extrém kalandok megörökítésére és megosztására terveztek.

Mellékelt tartozékok/szoftver

•    EN-EL20 lítium-ion akkumulátor
•    MH-27 akkutöltő
•    USB-kábel
•    Szíj szárazföldi használathoz
•    BF-N2000 vázsapka
•    PA-N1000 O-gyűrű védő
•    WP-G1000 szilikonos zsír
•    ViewNX 2 szoftver
•    Short Movie Creator szoftver