- Kultúra

Natura 2000 fotópályázat: Mutasd meg természeti örökségünk szépségét!

Az Élőhelyvédelmi Irányelv 20. évfordulója alkalmából a CEEweb a Biológiai Sokféleségért Egyesület Natura 2000 fotópályázatot hirdet. Határidő: 2012. november 15.

Az Élőhelyvédelmi Irányelv születésének 20. évfordulója alkalmából, illetve hogy ennek apropóján megmutassuk az európai biológiai sokféleség igazi értékeit és felhívjuk a figyelmet ezen területek fontosságára, a CEEweb a Biológiai Sokféleségért Egyesület a Kelet-közép-európai tagszervezetek támogatásával fotópályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:

– Natura 2000 fajok és élőhelyek – védjük meg természeti örökségünket! Mutasd meg természeti örökségünk szépségét és készíts képet a Natura 2000 hálózat valamelyik védett élőhelyéről vagy a hálózat egy védett növény-, vagy állatfajáról.

Túlélésünk kulcsa a Natura 2000 hálózat nyújtotta ökológiai szolgáltatások

A Natura 2000 hálózat számos szolgáltatást nyújt nekünk a kikapcsolódástól a mezőgazdasági terményeken át egészen a természeti katasztrófáktól való védelemig.

További információ, nevezési feltételek és a díjak megtalálhatóak ezen a címen. A pályázatokat a photocontest@ceeweb.org email címre várják 2012. november 15-ig. Eredményhirdetés 2012 november 27-én, valamint a nyertes képeket a II. Green-Go nemzetközi rövidfilm verseny és fesztivál helyszínén, december 1-jén vetítik.

További információ: www.ceeweb.org

A Natura 2000 egy, az Európai Közösség egészére kiterjedő természtvédelmi területek hálózata, amelyet részben az 1992-es Élőhelyvédelmi Irányelv alapján hoztak létre. A hálózat célja, hogy biztosítsa Európa legértékesebb és legfenyegetettebb fajainak és élőhelyeinek hosszú távú túlélését.