- Vásárlás

Két új Nikon 1 fényképezőgép: Nikon 1 J3 és Nikon 1 S1

A Nikon bejelentette a Nikon 1 termékcsalád két új tagját: a világ legkisebb vázával felszerelt Nikon 1 J3 modellt, valamint a stílusosan egyszerű Nikon 1 S1 modellt, amely az új S-sorozat első darabja. Mindkét fényképezőgép a világ legrövidebb kioldási késedelmével és a világ leggyorsabb sorozatfelvételével büszkélkedik.

Nikon 1 J3

A Nikon 1 S1 megjelenésével elindult a gyors, stílusos és egyszerű fényképezőgépekből álló S-sorozat: kiváló felvételek, még kevesebb erőfeszítés mellett. A sebesség és az egyszerűség jegyében megtervezett Nikon 1 S1 a kompakt fényképezőgépek kényelmét és egyszerűségét kínálja, képminősége azonban jobb, sebessége és teljesítménye pedig sokkal nagyobb.

A Nikon 1 J3 és a Nikon 1 S1 modellek – a nemrégiben bemutatott Nikon 1 V2 modellhez hasonlóan – a lelkes amatőrök számára készült, második generációs Nikon 1 technológiával rendelkeznek. Még nagyobb gyorsaságot, még pontosabb teljesítményt, valamint olyan új generációs funkciókat kínálnak, mint az Élő képmódosítás és a Legjobb pillanat rögzítése. A külön megvásárolható WiFi-csatlakozó pedig lehetővé teszi a vezeték nélküli képátvitelt.

Elképesztő sebesség

A Nikon EXPEED 3A kettős képfeldolgozó motorja döbbenetes sebességgel dolgozza fel a képeket, így páratlan teljesítményt tud nyújtani minden helyzetben. Használatával a világ leggyorsabb sorozatfelvétele készíthető akár 15 kép/mp sebességgel, folyamatos automatikus élességállítás mellett. Fix AF beállítás mellett akár 60 kép/mp sebesség érhető el, így még a rendkívül gyors eseményeket is nagyszerű minőségű képeken rögzítheti.

A speciális hibrid AF rendszernek köszönhetően a fényképezőgép késlekedés nélkül a témára élesít. A kiemelkedő gyorsaságú fázisérzékelő AF ideális a gyors mozgásokhoz, míg a kontrasztérzékelő AF még kevés fény mellett is kiválóan rögzíti a finom részleteket. A jelenettől függően az érzékelő azonnal vált a fázisérzékelő 73 fókuszterülete és a kontrasztérzékelő 135 fókuszterülete között, így fantasztikus fotók és videók készíthetők számtalan környezetben.

A Legjobb pillanat rögzítése funkcióval mindig kiválaszthatja a legjobb felvételt. A kioldógomb egyetlen lenyomásával az Intelligens képválasztó funkció akár 20 nagy felbontású képet készít (a Nikon 1 S1 esetében 15-öt), majd kiválasztja közülük az öt legjobbat. A Lassú nézet funkció legfeljebb 20 képből álló sorozatfelvételt készít (15 kép a Nikon 1 S1 esetében), és lassított felvételként megjeleníti azokat az LCD-képernyőn, így pontosan kiválaszthatja a megőrizni kívánt pillanatot.

Nikon 1 J3 hátulról

Remek képminőség

Még kevés fény mellett is részletes fotókat és videókat készíthet. A Nikon 1 S1 10,1 megapixeles felbontással rendelkezik, amelyhez 100-6400 ISO fényérzékenység párosul. A Nikon 1 J3 még nagyobb, 14,2 megapixeles felbontást kínál 160-6400 ISO fényérzékenység mellett.

A Nikon CX formátumú CMOS-érzékelője ideális egyensúlyt kínál a méret, a sebesség és a képminőség között, így a hordozhatóság feláldozása nélkül rögzíthetők kiváló állóképek és videók. A magas ISO-értékek melletti fényképezés lehetősége azt jelenti, hogy még 60 kép/mp sebességnél is elegendő fény jut a képérzékelőre.

Az 1 NIKKOR objektívek minden egyes darabja biztosítja a Nikontól megszokott kiemelkedő optikai teljesítményt. Az objektívek kompakt mérete és könnyedsége biztosítja a Nikon 1 rendszer által kínált kényelmes hordozhatóságot, a képminőség feláldozása nélkül. Nikon üvegen keresztül fényképezve biztosak lehetünk benne, hogy a megörökített képek csodálatosan élesek, élénk színűek és mély kontrasztúak lesznek.

Videovarázs

A Nikon 1 rendszer fényképezőgépei minőségi videók felvételére optimalizáltak, köszönhetően a cserélhető 1 NIKKOR objektíveknek, a mozgó témákra gyorsan és pontosan fókuszáló fázisérzékelő AF funkciónak, valamint a finom és csöndes automatikus élességállítási átmeneteknek, amelyek révén a felvételek természetes látványt és kiváló hangzást kínálnak.

A Nikon 1 J3 és a Nikon 1 S1 modellekkel egyaránt rögzíthet Full HD videókat 60 és 30 kép/mp sebességgel, 60i, 60p és 30p beállítással; a videofelvétel során ráadásul teljes felbontású állóképeket is rögzíthet. Ha Haladó videó módban készít felvételt, a PSAM vezérlők használatával teljes körűen szabályozhatja a záridőt és a rekeszt, egyben élvezheti a finom automatikus élességállítási átmenetek és a kristálytiszta hang előnyeit. Ráadásul még drámai hatást is elérhet a rendkívüli lassítással, amely során akár 1200 kép/mp-es rögzítési sebességet is alkalmazhat.

Nikon 1 S1

Kompakt és vonzó kialakítás

Ha kézbe veszi a Nikon 1 J3 fényképezőgépet, máris érezni fogja a szerkezet masszivitását. A könnyű és kiváló minőségű alumíniumból finoman kialakított, kompakt és vonzó fényképezőgép a világ legkisebb vázával büszkélkedik. Fehér, fekete, ezüst, vörös és bézs színekben kapható, és hasonló színű objektívekkel bővíthető.

A kicsi, divatos és egyszerű Nikon 1 S1 letisztult és minimalista kialakítású, az intuitív kezelést segítő egyszerűsített vezérléssel és világosan átlátható digitális menükkel. A modell fehér, fekete, rózsaszín, vörös és khaki színekben kapható, és hasonló színű objektívekkel bővíthető.

Mindkét modell kompakt beépített vakuegységgel felszerelt, amely automatikusan felnyílva biztosítja a szükséges extra fényt.

Egyszerűen kreatív

Az Élő képmódosítás funkció egyszerű és gyors módot kínál a felvételek javítására már azok elkészítése előtt. A beállítások szabályozásával kimerevítheti a történéseket, módosíthatja a megvilágítást vagy elmoshatja a hátteret – az eredményt pedig valós időben, már a felvételt megelőzően megtekintheti a fényes, nagy felbontású LCD-monitoron.

Kreatív módban már a felvétel készítése előtt szűrőket és effektusokat adhat állóképeihez. Erősítse fel a képek hangulatát lágy szűrővel, használja ki, hogy éjszakai portré módban a világ mindig tökéletesen van megvilágítva, vagy rögzítsen átfogó tájképeket az egyszerű panoráma funkcióval. A Mozgó pillanatkép funkció fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy az emlékeket ne csak egy kimerevített pillanat formájában örökíthesse meg. Mindössze egy kattintás szükséges ahhoz, hogy a fényképezőgép „élő képet” rögzítsen, amely lassított felvétellel kezdődik és magával a fényképpel végződik. A Mozgó pillanatképeket egyetlen mov fájlként is mentheti, megkönnyítve a fájl megosztását.

Ha teljes körű vezérlésre van szüksége, mindkét fényképezőgépen gyorsan és közvetlenül elérheti a PSAM-expozícióvezérlést. Mindössze állítsa a módválasztó tárcsát Kreatív módba, majd válassza a P,S,A vagy M lehetőségeket a fejlett programozott automata (P), idő-előválasztásos automata (S), rekesz-előválasztásos automata (A) és manuális (M) expozíciós módok eléréséhez.

Nikon 1 S1 kijelző

Vezeték nélküli adapter

A Nikon kis méretű WU 1-b vezeték nélküli mobiladapterével gyorsan és könnyedén megoszthatók a jó minőségű fényképek közvetlenül a fényképezőgép és az okostelefon vagy táblagép között. Fontos pillanatait könnyen megoszthatja a családdal és a barátokkal, felvételeit feltöltheti kedvenc közösségi oldalára vagy megtekintheti nagyobb képernyőn. Az adapter segítségével intelligens eszközéről még távvezérelheti is a fényképezőgépet.

Bővíthető rendszer

Az opcionális rendszertartozékok és 1 NIKKOR objektívek növekvő választéka kiegészíti a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságát, teljesítményét és sebességét, így a legtöbbet hozhatja ki a fényképekből és új lehetőségeket fedezhet fel. Próbálja ki az új 1 NIKKOR VR 6.7–13mm rendkívül nagy látószögű zoom objektívet, valamint az 1 NIKKOR VR 10–100mm kompakt 10× zoom modellt. A GR-N2100 markolattal stabilan és kényelmesen tarthatja a gépet, a kompakt és stílusos WP-N2 vízálló tok segítségével pedig a víz alatt is készíthet felvételeket.