- Vásárlás

Canon EOS M: DSLR-minőségű képek az új rendszerkompakttól

A Canon ma tovább bővítette díjnyertes EOS családját az újonnan megjelent EOS M modellel. A cég első kompakt rendszerű fényképezőgépe (CSC, compact system camera), az EOS M azok számára készült, akik a fényképezést arra használják, hogy megosszák másokkal mindennapi szenvedélyeiket – legyen az étkezés, divat, kultúra, zene vagy éppen művészet. A DSLR-szerű képminőséget, kreatív funkciókat és Full HD filmfelvételt kompakt, egyszerűen kezelhető kivitelben kínáló EOS M tökéletes, bárhová elvihető társ a rajongók új nemzedéke számára.

Az EOS M vonzó fekete, fényes fehér, visszafogott szürke és merész vörös színekben kapható, és a Canon méltán híres EOS-képfeldolgozási örökségét elegáns, kompakt kivitelben kelti életre. A modell két új – az EF-M 22mm f/2 STM „pancake” és az EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM normál zoom – objektívvel együtt érkezik, valamint egy új, kompakt EX Speedlite vakuval, a Speedlite 90EX-szel, hogy mindig, minden rendelkezésre álljon a lenyűgöző képek készítéséhez. Azok számára pedig, akik még extrább képeket kívánnak készíteni, az EOS M a Canon EF objektívjeinek széles választékát is fel tudja használni az új EF-EOS M objektívadapterrel, még nagyobb kreatív szabadságot adva.

Egy Canon DSLR minősége

Az EOS M nagyfelbontású, 18 megapixeles APS-C Hibrid CMOS érzékelőjének köszönhetően a kedvenc pillanatok akár poszter méretben is kinyomtathatók, vagy jelentősen meg is vághatók – legyen szó akár a kedvenc klub fényképezéséről, vagy egy újabb csinos táskáról. A nagyméretű érzékelő lehetővé teszi a háttér elmosását is gyönyörű portrék vagy igen hatásos közelképek készítéséhez.

A Canon DIGIC 5 processzorának köszönhetően a színek felragyognak és a bőrárnyalatok különösen természetesnek tűnnek, a szupergyors zár segítségével pedig a másodperc törtrésze alatti cselekmények is megragadhatók. Az esti felvételek atmoszférája és a kihívást jelentő éjszakai képek is könnyedén, megkapó részletességgel rögzíthetők, hála az EOS M igen széles ISO-érzékenységének (100-12800, 25600-ra kiterjeszthető).

A tűéles felvételek és professzionálisnak látszó anyagok készítéséhez az új gép egy Hibrid AF-rendszert használ, amely szupergyors, pontos automatikus fókuszálásra képes álló- és mozgóképek felvételekor egyaránt – ezzel bármilyen pillanat nyugodtan megörökíthető.

Fényképezze le, amit lát, és bontakoztassa ki kreatív elképzeléseit

Az EOS M minden porcikája úgy készült, hogy vonzó, kreatív, kiváló minőségű képeket lehessen vele készíteni. A fényes, nagy felbontású, 7,7 cm-es (3,0”), Clear View LCD II érintőképernyő első érintésétől kezdve az EOS M pont annyit enged a képekhez nyúlni, amennyit csak akar szeretnénk. A különféle fényképezési módok és beállítások egyszerűen az érintőképernyő ikonjaival választhatók ki; de igény esetén az Intelligens jelenetérzékelő automatika a tárgytól és a felvételi körülményektől függően módosítja a gép beállításait is, hogy tényleg csak a komponálásra és a megfelelő pillanatban az elsütőgomb megnyomására kelljen koncentrálni.

Az EOS M felhasználók annak tudatában fényképezhetnek nyugodtan, hogy a világ legátfogóbb fényképészeti rendszere segíti őket. Ha pedig még nagyobb rugalmasságra van szükségük – legyen szó akár egy közelkép minden részletének megörökítéséről, akár ráközelítésről egy messzi témára –, a Canon EF objektívjeinek bőséges választéka szintén csatlakoztatható az új EF-EOS M objektívadapterrel.

A Canon Speedlite vakuival kipróbálhatók a kreatív vakuzási technikák is, még egy szinttel megnövelve a sokoldalúságot. Egyedi képek készíthetők a különféle kreatív szűrőkkel is: eldobható papírfényképezőgéphez hasonló felvételek, szemcsés fekete-fehér, vagy akár halszemoptikát utánzó képek. A szűrők bekapcsolhatók a felvétel előtt is, és az eredmény Élőkép módban megtekinthető – bátran lehet kísérletezni tehát a különféle effektusokkal még a végső kép tökéletes módosításának kiválasztása előtt.

Váljon operatőrré az EOS videó és a Video pillanatfelvétel funkciókkal

Ha az alkalom állóképeknél többet követel, akkor az EOS M egy mozdulattal Full HD felbontású, sztereó mikrofonnal rendelkező videokamerává alakítható. A Video pillanatfelvétel móddal megkímélheti családját és barátait a vontatott házimozi-felvételektől: izgalmas, professzionálisan megvágottnak tűnő filmek készíthetők magával a fényképezőgéppel.

Az EOS rendszer kibővítése speciális tartozékokkal

A Canon meglévő EF objektívjein, tartozékain és Speedlite vakujain túl az EOS M egy sor saját, kompakt tartozékkal együtt érkezik. Két új EF-M objektív kínál kiváló hordozhatóságot és teljesítményt az új modell mellé – az EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM normál zoom és az EF-M 22mm f/2 STM „pancake” objektív. Mindkét precíziós Canon objektívbe új technológiájú léptetőmotor került a kivételesen finom AF-működés érdekében, ugyanakkor kompakt kialakításuk tökéletesen illeszkedik a fényképezőgép zsebben elférő méretéhez.

Ezenfelül az EOS M alapkiszerelésben az új Speedlite 90EX vakuval érkezik. A könnyű, kompakt, maximum kilences kulcsszámú vaku támogatja a nagy látószögű objektívek használatát is, vagyis ideális általános célú vaku a mindennapos használatra. A vezeték nélküli vezérlő funkcióval több vaku is vezérelhető egyszerre vezeték nélkül; az érdeklődőbb felhasználók egy sor igen kreatív megvilágítási effektussal kísérletezhetnek.

EOS M – a legfontosabb jellemzők

·    Digitális tükörreflexes gép minősége kompakt házban
·    Intelligens, kompozíciófüggő automatikus képkészítés
·    Sokoldalú a cserélhető objektívek révén
·    Elmosott hátterek a nagyobb hatás érdekében
·    Egyszerűen kezelhető érintőképernyő
·    Atmoszférikus fényképek alacsony megvilágításnál is
·    Full HD felbontású video Video pillanatfelvétel móddal