- Kultúra

A Polaroid a mobilos fotók feldolgozásában lát üzletet

A Polaroid az idén az Egyesült Államokban kísérleti jelleggel tíz „fotóbár” üzletet nyit, ahol az olyan közösségi szolgáltatásokon, mint az Instagram, a Facebook vagy a Picasa elmentett képeket lehet majd szerkeszteni és nyomtatni – írja a Huffington Post.

Polaroid Fotobar

Az első „Polaroid Fotobar” üzletet a jövő hónapban nyitják meg a floridai Delray Beach-ben. A felhasználók vezeték nélküli csatlakozással tölthetik fel szerkesztésre képeiket okostelefonjaikról az üzletben elhelyezett terminálokra, amelyeken a nyomtatás előtt alapvető szerkesztési műveleteket – például „vörös szem”, kontraszt, fényerő – is elvégezhetnek rajtuk.

A nyomtatási lehetőségek a különböző méretek, így akár poszter-méret mellett többféle papírminőségre és egyéb alapanyagokra, bambusz-, fém-, vagy műanyag lapokra is kiterjednek.

Warren Struhl, a Fotobar alapító ügyvezető igazgatója szerint az új szolgáltatással „fel kívánják szabadítani” az okostelefonok „fogságába esett” fényképeket, amelyekből naponta mintegy másfélmilliárd készül, de a képernyőkön kívül a legritkább esetben jelennek meg máshol is.

forrás MTI

foto: http://www.trendhunter.com